U TOKU POSLEDNJA FAZA IZGRADNJE KANALIZACIONE MREŽE U RUMENKI (VIDEO)

– Završetkom poslednje faze izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji MZ Rumenka, infrastrukturom će biti pokriveno 99 procenata tog naselja, a vrednost poslednje faze je  110 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska Rumenke. Reč je o radovima na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u slivu glavne crpne stanice (GCS) i crpne stanice (CS 1) u ulicama Nova 9,10 i 11.

 

Gradonačelnik je u Rumenki posetio i porodičnu firmu “Rakić prom“, a potom je obišao  radove na rekonstrukciji fudbalskog terena u tom mestu. 

 

– Ovo je veoma dobra porodična firma koja zapošljava pedesetoro radnika. Nesporan je ekonomski značaj velikih kompanija, ali je i uloga malih i mikro preduzeća od izuzetne važnosti i moramo im posvetiti dužnu pažnju. Drago mi je kada čujem da su i ovoj firmi  mere države na ublažavanju posledica pandemije mnogo pomogle da prevaziđu težak period, koji je nadam se iza nas – rekao je Vučević.

 

Obilazeći rekonstrukciju terena FK “Jedinstvo“ gradonačelnik je naglasio da je plan da se u Rumenki uredi centralni trg, što je urbanistički i predviđeno, te da se javni život izmesti sa glavne magistrale koja je nebezbedna i nepraktična za takvu namenu.

 

– Od kako sam ja gradonačelnik, uloženo je 883 miliona dinara u Rumenku. Izgrađeno je  preko 26 km kanalizacione mreže, 8 km ulica je asfaltirno, 7km saobraćajnih površina je rekonstruisano, dobili su Kulturni centar koji je u mreži Kulturnih stanica Novog Sada. Ušteda meštana po osnovu novog tarifnog sistema JGSP-a je 17440 dinara godišnje po đaku, a 16500 dinara godišnje po penzioneru. Tako se odražava snaga gradskog budžeta na svakodnevni život, i to je konkretna pomoć Grada – izjavio je Vučević.

 

Kako je najavio, predstoji rešavanje pitanja kanalizacije u Kisaču koja se spaja na rumenački prečistač, kao i izgradnja biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač za šta je pripremljen projekat, a vrednost te investicije je 220 miliona dinara.

 

Novi Sad, 16. jun 2020. godine

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*