U ustanovama socijalne zaštite i domovima zaraženo 288 osoba

BEOGRAD –

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih korona virusom su do danas zaražena 174 korisnika i 94 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje socijalna i boračka pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 820, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 302.

U saopštenju se navodi da dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada“, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, stoji u saopštenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*