U Zagrebu otvorena nova zgrada Ambasade BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i šef hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić otvorili su danas novu zgradu Ambasade BiH u Zagrebu.

Crnadak je poručio na svečanosti da su evropske integracije BiH i regionalna saradnja dva ključna prioriteta spoljne politike BiH, kao i da je zadovoljan zbog podrške Hrvatske BiH na putu evrointegracija.

On očekuje da će se sva otvorena pitanja između BiH i Hrvatske rešavati u prijateljskoj atmosferi i međusobnim dogovorom, saopšteno je iz Saveta ministara.

Crnadak je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su ove godine otvorene nove zgrada ambasada BiH u Zagrebu i Beogradu, dodajući da očekuje da će BiH imati vlastite objekte u Ljubljani, Podgorici i Skoplju.

Burićeva je rekla da su odnosi BiH i Hrvatske prijateljski i da je otvaranje nove zgrade Ambasade potvrda dobrih odnosa i prilika za izgradnju još boljih privrednih i političkih odnosa dve zemlje.

Ona je istakla da je BiH važna Hrvatskoj u spoljnopolitičkom smislu, te da će Zagreb nastaviti da pruža podršku BiH na putu ka ravnopravnom članstvu u EU.

Ceremoniji otvaranja nove zgrade Ambasade BiH u Zagrebu prisustvovali su visoki funkcioneri iz Hrvatske i BiH, te ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*