U znak protesta: Hamilton i Volf propuštaju dodelu nagrade Ferstapenu

Toto Volf, Luis HamiltonIzvor: Xavi Bonilla Cordon Press xXavixBonillax via Guliver

U četvrtak uveče biće održano Gala veče FIA, na kojem se tradicionalno, nekoliko dana posle poslednje trke šampionata, uručuje trofej novom prvaku. Delegacija Mercedesa, u kojoj je trebalo da budu vozač Luis Hamilton i prvi čovek tima Toto Volf, neće prisustvovati ovoj svečanosti u znak protesta prema događajima na trci za Veliku nagradu Abu Dabija, koja je bila na programu proteklog vikenda.

Osim toga, Mercedes u Pariz, u kojem će se odigrati ova manifestacija, neće slati ni bolide na tradicionalno slikanje pred gala-veče, potvrdio je Toto Volf.

Prvi čovek Mercedesa rekao je da će na svečasnosti prisutni biti samo predstavnici tehničkog tima na čelu sa Džejmsom Alisonom, kako bi primili nagradu za osvojenu titulu u konkurenciji konstruktora.

Neću putovati u Pariz zbog svoje lojalnosti prema Luisu, ali i ličnog integriteta. Međutim, naši ljudi koji rade u Brekliju i Briksvortu će biti tamo i zasluženo će proslaviti našu osmu uzastopnu titulu u nizu u konkurenciji konstruktora. Lično, sa jedne strane pokušavam da obuzdam bes zbog načina na koji nam je oduzeta titula u konkurenciji vozača, ali istovremeno i da proslavim osvajanje timske titule“, izjavio je Toto Volf.

Trka u UAE donela je dramatičan finiš u kojem je, posle izlaska bezbednosnog vozila na stazu, Maks Ferstapen iz Red Bula u poslednjem krugu pretekao Hamitlona i došao do prve titule u karijeri. Na taj način prekinuo je dominaciju Mercedesa, koja je trajala od 2014. godine.

 

Image

 

 

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*