Ubica studenta u Beogradu osuđen na 30 godina zatvora

Miloš Mileusnić (levo) , Nedeljko Đurović (Foto Fajsbuk)

Viši sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Đurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Đurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5:50 sati.

„Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način”, rekla je sudija Nataša Albijanić, preneo je Tanjug.

Sudija je podsetila da je sam Đurović odveo policajce na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prihvatio njegovu odbranu u kojoj je negirao da je on izvršio ubistvo, već svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Đuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Đurović je presudu saslušao mirno stojeći dok su dva stražara bila oko njega, ali je nakon toga pitao sudiju da li može i on nešto da kaže. Sudija mu je odgovorila da za to sada nije ni vreme ni mesto.

On na ruci nosi brojanicu sa krstićem.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Đurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sedišta Višeg suda u Beogradu da sačekaju presudu.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: „Samo da si nasmejan, takvog te pamtim”, a doneli su i transparent na kom piše „pravda za Miloša”.

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, obučen skroz u crno, Goran Mileusnić.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*