Ubici navijača Crvene zvezde u Istanbulu smanjena kazna na 15 godina zatvora

LOGO

Kadriju Aktašu, osuđenom za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Turskoj, smanjena je kazna sa 25 na 15 godina zatvora, saopštio je KK Crvena zvezda.

Podsećamo, Marko Ivković je u novembru 2014. godine, uoči utakmice Galatasaraja i Zvezde u Istanbulu u okviru Evrolige, ubijen nožem ispred hale Abdi Ipekči u sukobu dve navijačke strane. Sud u Istanbulu prvostepeno ga je 2015. godine osudio na 25 godina zatvora.

KK Crvena zvezda saopštila je da najoštrije osuđuje odluku kojom, kako navode, „pojedinci u turskom pravosuđu ponovo ubijaju Marka Ivkovića, istovremeno i pravdu“.

„Pravdu za zločin koji se sada predstavlja kao nekakva „samoodbrana roditelja“ dok je mučki nožem u leđa ubadao Marka Ivkovića. Da li je neko u tom sudu razmišljao danas o njegovoj porodici? Crvena zvezda apeluje na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima, posebno nakon vesti da su advokati ovog ubice u sredu u Istanbulu, da tragedija bude veća, zahtevali puštanje na slobodu svog klijenta jer je odležao svoje“, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*