Ubijeni operativci Islamske države, uništena baza CIA u Kabulu

Dvojica operativaca Islamske države pokrajine Korasan ubijena su u napadu američkih dronova, potvrdio je Pentagon. Uništena baza CIA u Kabulu. Tim za nacionalnu bezbednost upozorio je Belu kuću da sledi još jedan teroristički napad u Kabulu i da će naredni dani biti najopasniji do sada. Ubrzano se nastavlja evakuacija sa aerodroma u Kabulu.

Ubijena dvojica operativaca Islamske države Korasana

Dvojica operativaca Islamske države pokrajine Korasan ubijena su u napadu američkih dronova, potvrdio je Pentagon. Još jedan pripadnik te organizacije je ranjen.

Uništena baza CIA u Kabulu

Američke snage uništile su bazu Centralne obaveštajne agencije kod kabulskog aerodroma, javlja Njujork tajms. U bazi „Orao“ obučavani su avganistanski stručnjaci za protivterorističke napade.Baza je uništena eksplozivom nekoliko sati pre samoubilačkog napada na aerodrom u Kabulu u kojem je ubijeno oko 200 osoba.

Iz Kabula poleteo poslednji britanski avion za evakuaciju

Sa aerodroma u Kabulu poleteo je poslednji britanski avion koji je bio namenjen isključivo za prevoz izbeglica iz Avganistana, potvrdilo je britansko ministarstvo obrane.

Preostali letovi će dovesti britanske trupe, kao i manji broj Avganistanaca koji imaju dozvole za evakuaciju.

(Skaj njuz)

Britanski ambasador u Avganistanu: Vreme je da se okonča evakuacija iz Kabula

Lori Bristou, britanski ambasador u Avganistanu rekao je da je došlo vreme da se okonča evakuacija iz Kabula.

On je istakao da je Velika Britanija evakuisala skoro 15.000 avganistanskih i britanskih građana u poslednje dve nedelje, prenosi agencija Rojters.

„Vreme je da se ova faza operacije zatvori, ali nismo zaboravili ljude koji još uvek moraju da odu i učinićemo sve što možemo da im pomognemo“, rekao je on u izjavi koju je objavilo britansko Ministarstvo spoljnih poslova.

(Tanjug, Rojters)

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*