Udobniji smeštaj za studente u Novom Sadu, u uređenje domova više od 43,4 miliona dinara

Sve sobe na trećem spratu i zajendničke prostorije studentskog doma „Car Lazar“ dobiće nove parkete i pločice, dok će desno krilo doma „Sajmište“ dobiti nov krov. Radovi su vredni 11,9 miliona dinara i biće gotovi do završetka letnjeg studentskog raspusta i početka nove školske godine. Studentski centar početkom avgusta najavio radove u studentskim domovima „Slobodan Bajić“, „Veljko Vlahović“ i „Nikola Tesla“, a tokom jula i početkom avgusta završena je rekunstrukcija glavne studentske menze u Univerzitetskom kampusu. U Studentskom centru kažu da ovog leta u uređenje pet studentskih domova u Novom Sadu i uređenje glavne menze ulažu 43,4 miliona dinara.

– U unapređnje uslova života studenata Studentski centar Novi Sad ove godine investira 43.420.826 dinara. Nakon radova na uređenju glavne studentske menze, počeće radovi u nekoliko studentskih domova. Zamenićemo vrata i prvi put posle izgaradnje urediti terase u domovima „Bajić“ i „Vlahović“. Takođe će biti zamenjene tuš kabine u domu Nikola Tesla. A sve sobe na trećem sprtu i zajedničkim prostorijama studentskog doma Car Lazar dobiće nove podne obloge, dok ćemo na „Sajmištu“ zameniti krov na desnom krilu objekta – kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Martinović ističe da je reč o značajnim investicijama, a da se paraleno sa tim Studentski centar ozbiljno priprema za početak nove školske godine i sprovođenje mera protiv Kovida 19.

– Svi naši objekti imaju strogo propisana pravila ponašanja. Maske i dezinfekcija ruku su obavezni, strogo je zabranjen ulazak trećim licima i sa tom praksom ćemo nastaviti i na jesen. Pratićemo razvoj pandemijske situacije, i ukoliko za tim bude potrebe nastavićemo sa detaljnom dezinfekcijom zajedničkih prostorija, stepeništa, holova i hodnika u studenskim domovima, kao i studnetske menze. Takođe će svoj rad nastaviti i svi servisi koje smo u međuvremenu uveli, „Knjiga na klik“ i volonterski centar za podršku studentima za slučaj obolevanja ili izolacije – rekao je Martinović.

Trenutno je u toku povratak studenata u  svih 10 studentskih domova i nema obolelih od kovida.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*