Uhapšen bivši crnogorski ministar Branko Vujović

Crnogorska policija je jutros, u slučaju državnih garancija za kredite Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), privela više osoba, među kojima je nekadašnji ministar ekonomije Branko Vujović, javlja RTCG.

 

Uhapšen bivši crnogorski ministar Branko Vujović

Foto: Youtube screenshot
Zbog zloupotrebe položaja lišeno je slobode više osoba. Krivična prijava podneta je protiv 14 osumnjičenih. U pitanju su članovi nekadašnje komisije za kontrolu državne pomoći iz Ministarstva finansija te određeni službenici Ministarstva ekonomije„, saznaje RTCG u policiji.
Vujović je bio je ministar ekonomije u Vladi Crne Gore od 2009. do 2013. godine, u periodu izdavanja garancija, koje su iznosile više od 130 miliona evra.
U izveštaju Državne revizorske institucije od 2013. navedeno je da pre izdavanja garancija KAP-u nije rađena procena rizika.
Državne garancije odobrene 2009. i 2010. godine KAP izdate su bez detaljne analize finansijskog položaja i analize ekonomske održivosti Programa finansijskog restrukturiranja korisnika državnih garancija, kao i bez odgovarajuće procene mogućih posledica aktiviranja istih na državni budžet„, utvrdila je Državna revizorska institucija.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*