Uhapšen osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić

Mesto gde su pronađena tela svirepo likvidiranih supružnika i njihove ćerke (Tanjug)

Niš – Misteriozno ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca razrešeno je juče po podne. Kako je saopštio ministar policije Aleksandar Vulin, identifikovana je i pronađena osoba za koju postoji osnova sumnje da je pre gotovo mesec dana učestvovala u izvršenju nezapamćenog zločina u okolini aleksinačkih sela Moravac i Tešica. Osumnjičeni za ubistvo Gorana (57), Gordane (54) i Lidije Đokić (25) je sinoć uhapšen i priveden na saslušanje, saopštio je Vulin, posle čega mu je po nalogu niškog Višeg javnog tužilaštva određena mera zadržavanja do 48 sati.

Krivični postupak protiv njega biće nastavljen u ovom tužilaštvu u Nišu. Kako je rečeno, uhapšeni muškarac se sumnjiči da je učestvovao u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva.

Ministar Aleksandar Vulin posebno je istakao da je posle hapšenja osumnjičenog pronađena i velika količina novca oduzetog posle otmice i ubistva porodice Đokić, a u delu stambenog i radnog prostora i na imanju koje je u vlasništvu, ili ga je koristio osumnjičeni i uhapšeni, pronađeni su brojni predmeti koji su, bez ikakvih sumnji, korišćeni i bili deo izvršenja strašnog i monstruoznog ubistva.

Kako je „Politika” saznala, uhapšeni i osumnjičeni muškarac za ubistvo tročlane porodice Đokić, koja je imala menjačnicu u centru Aleksinca, je njihov blizak rođak G. DŽ., odnosno brat od tetke ubijenog Gorana Đokića. Prema istim saznanjima zločinac i ubijena porodica bili su u veoma dobrim rodbinskim odnosima.

„Politika” takođe saznaje da je G. DŽ. penzioner i da je svojevremeno u Nišu radio kao vatrogasac, kao i da je operativnim radom policija zajedno sa tužilaštvom utvrdila da je ubica unapred sve isplanirao – i otmicu i ubistvo, ali sve druge detalje, odnosno da je pratio njihovo kretanje, pripremio naftu, našao rupu gde je odveo žrtve, ubio, zakopao njihova tela i onda zapalio.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posle izjave da je priveden osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić u selu Moravac kod Aleksinca rekao je:

– Ubistvo porodice Đokić je uznemirilo čitavu Srbiju i, kako je utvrđeno, izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samopregornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog Trećeg odeljenja, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, pronađeno je lice za koje se osnovano sumnja da je učestvovalo u monstruoznom ubistvu porodice Đokić – kazao je Aleksandar Vulin.

Ministar policije je sinoć sa pomoćnikom direktora policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem razgovarao u Nišu sa pripadnicima policije koji su radili i još uvek rade na potpunom rasvetljavanju ubistva porodice Đokić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*