Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Belvilu, pokušao bekstvo u BiH

(Fotodokumentacija „Politike”)

U beogradskom naselju Belvil, 12. novembra, desila se mafijaška likvidacija Bojana Mirkovića. Sa velikim ponosom mogu da kažem da su, u izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici Uprave kriminalističke policije i svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da ovo strašno, brutalno mafijaško ubistvo rasvetle do kraja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Sinoć je uhapšena osoba L.T. koju osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva. Pre njega uhapšena su i dva saizvršioca, a sa L.T. sinoć još jedan kao i njihovi neposredni pomagači koji su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne i Hercegovine i da izbegnu pravdu”, navodi se u izjavi Vulina objavljenoj u saopštenju MUP-a Srbije.

Načelnik Uprave kriminalističke policije, Dejan Kovačević, precizirao je da su u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u toku noći lišili slobode L.T. (1998) iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorskog državljanina sa Cetinja, koji su vršili pripremu bekstva na teritoriju Bosne i Hercegovine.

„Lice L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac u navedenom krivičnom delu a uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja će biti naknadno utvrđena”, izjavio je Kovačević.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*