Uhapšen ujak Uroša Blažića

MUP Srbije

Smederevo –  Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je  da je po njihovom nalogu 24. maja uhapšen i zadržan do 48 časova G. G. (1974.) iz Kragujevca, ujak okrivljenog Uroša Blažića protiv koga se vodi postupak za osmostruko ubistvo u noći između 4. i 5. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva  i Dubona u okolini Mladenovca.

Njegov ujak je uhapšen nakon zajedničkog rada viših javnih tužilaštava u Smederevu i Beogradu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti  koje se odnose na poreklo oružja kojim je  okrivljeni Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Osumnjičeni  G. G.  se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Podsećamo, Uroš Blažić je priznajući ubistvo naveo da je to uradio na tri lokacije na području Smedereva i Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, sa namerom da zaplaši stanovništvo u tim mestima. On je usmrtio osmoro ljudi, a teško i lakše ranio njih 14. Blažiću se na teret stavlja izvršenje čak pet krivičnih dela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. VJT Smederevo sprovodi niz veštačenja, ispituje svedoke i sve koji imaju saznanja u vezi sa ovim tragičnim događajem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*