Lažno prijavljivao radnike, pa uzeo 2,8 miliona državne kovid pomoći

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas je policija uhapsila N. R. (1994), odgovorno lice privrednog društva „R-consulting“ d. o. o. Niš i odgovorno lice Udruženja „Unija pravnika niškog Pravnog fakulteta“, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i krivično delo pranje novca.

Pomenutog osumnjičenog uhapsili su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

On se tereti da je na portalu Poreske uprave elektronski  podnosio poreske prijave u kojima je lažno prikazao da novi radnici rade i u preduzeću i u udruženju, u kojima je on radio, a koji su zapravo bili zaposleni kod drugih poslodavaca.

N. R. je potom, kako se sumnja, na ime novozaposlenih radnika uzimao novac iz budžeta Republike Srbije namenjen za ublažavanje ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom koronavirusa i na taj način protivpravno prisvojio 2.796.471 dinara, dok je za isti iznos oštetio i državni budžet.

Osumnjičeni, koji se tereti da je novac, za koji je znao da potiče iz kriminalne delatnosti, dalje koristio, biće priveden, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*