Uhapšena osumnjičena da je oštetila budžet i firmu za više od 104 miliona dinara

hapšenje lisice ženaIzvor: Shutterstock

Pripadnici MUP, odeljenja za borbu protiv korupcije, su uhapsili M.K. (53), odgovorno lice kompanije „Panfruit“ iz Novog Sada, zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu položaja i poresku utaju, oštetivši na taj način budžet Srbije i poverioce preduzeća za 104.776.297 dinara.

Kako se navodi u saopštenju MUP, ona se tereti da je, tokom 2020. godine, prodala različitu robu koja se nalazila na zalihama PD „Panfruit“ u vrednosti od 132.878.733 dinara, što nije evidentirala u knjigovodstvenim evidencijama preduzeća, već je, kako se sumnja, lažno prikazala da je ta roba otpisana, jer se usled stajanja u magacinama pokvarila i propala.

Dalje se navodi da M.K. novac od prodaje robe nije uplatila na tekuće račune firme, niti je stečenim novcem namirila poverioce „Panfruita“, već je, kako se sumnja, trinaest poverilaca oštetila za 59.204.734 dinara.

Takođe, osumnjičena se tereti da je novac od prodate robe zadržala za sebe bez obračuna i plaćanja na prihode od kapitala i tako oštetila budžet Republike Srbije za 45.571.563 dinara.

Određeno joj je zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnosm tužilaštvu.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*