Ukinut pritvor Darku Šariću i određen kućni pritvor

Izvor: N1

Pljevljak Darko Šarić, kom se sudi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, biće prebačen u kućni pritvor, nakon što je u zatvorskom proveo skoro sedam godina, saznaje portal Nova.rs.

Kako saznaje Nova.rs, pritvor mu je zamenjen blažom merom. On će biti smešten u kući svoje supruge Lane Popović.

Šarić je uhapšen u martu 2014. godine, po poternici koju je Srbija za njim raspisala zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike. Nakon što je u zatvorskom pritvoru proveo skoro punih sedam godina, Apelacioni sud je doneo odluku da mu bude određena blaža mera to jest kućni pritvor s nanogicom.

Osuđen je prvostepenom presudom na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine i u toku mu je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom.

Šarićeva odbrana tražila je izuzeće četvoro od petoro sudija Apelacionog suda koji bi trebalo da odlučuju o žalbi na presudu Specijalnog suda u Beogradu, a taj zahtev je odbijen 23. novembra.

Odbrana Šarića je imala primedbe na sastav veća i tražili su izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsednice veća Nade Hadži Perić.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*