Ulaganje u vojni sport važno za Vojsku u celini

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je humanitarnoj košarkaškoj utakmici između ekipa Kopnene vojske i kompanije “Mozzart” u sportskoj hali „Šivara“ u Nišu.

Ministar Vulin je, nakon utakmice, istakao da Vojska Srbije i kompanija “Mozzart” izuzetno sarađuju, izražavajući zahvalnost na tome što su prepoznali značaj i vrednost vojnog sporta.

– Pozivam i druge socijalno odgovorne kompanije da se ponašaju baš kao kompanija “Mozzart”, da pomognu svojoj zajednici, da pomognu svojoj zemlji, da pomognu ovim dragim mladim ljudima, koji pored svih svojih obaveza, van radnog vremena, bez ikakve nadoknade i stimulacije, biraju da se bave sportom, biraju da unapređuju svoju fizičku spremu, ali biraju i da predstavljaju Vojsku Srbije – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, svi članovi ekipe Kopnene vojske na današnjoj utakmici, profesionalni su pripadnici Vojske Srbije, baš kao što su profesionalni pripadnici i oni koji će zahvaljujući kompaniji “Mozzart” ove godine u novembru, otići na Svetsko vojno prvenstvo u džudou u Brazilu.

– Kompanija “Mozzart” se pobrinula za sve njihove troškove, a na njima je da se pobrinu da donesu neko važno i veliko odličje i sa tog vojnog prvenstva. Kompanija “Mozzart” je prepoznala koliko je Vojsci stalo, koliko nam je bitan sport u vojsci, ali to nije samo sport u vojsci. Jer, kada ovi momci treniraju, oni daju primer i ostalima kako treba živeti i kako se treba ponašati i to je jedna od najznačajnijih osobina naše vojske – da vaspitno deluje na okolinu i da pomaže okolini da shvati i razume šta su to prave vrednosti i šta je to što Vojsku Srbije čini toliko voljenom i toliko vrednom – poručio je ministar Vulin.

On je zahvalio kompaniji “Mozzart” ne samo na donaciji podloge u sali “Šivara”, koja je veoma značajna, već i na svemu što su do sada činili i na svemu što će i dalje činiti.

– Našim momcima i devojkama koji se bave sportom u vojsci mnogo znači materijalna pomoći, ali više od toga i to što vide da društvo ceni i poštuje to što oni rade – zaključio je ministar Vulin.

Govoreći o saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, direktor korporativnih komunikacija kompanije “Mozzart” Borjan Popović istakao je da je toj kompaniji izuzetna čast što imaju priliku da sarađuju sa institucijom kao što je Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

– Kao kompanija koja, na neki način, živi od sporta, trudimo se da kada je god to u mogućnosti, pomognemo razvoj sporta, ali i širu društvenu zajednicu. U tom smislu, bilo nam je prirodno da našu saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije započnemo preko sporta. Tako smo pre više od godine, ženskoj futsal ekipi Vojne akademije donirali kompletnu sportsku opremu. Ta saradnja nastavljena je i donacijom televizora za vojno zdravstvo, da bi nedavno postali generalni sponzor sporta u vojsci – naglasio je Popović.

On je, takođe, istakao da se nada da će ovakvi sportski tereni koji su donirani, kao i sportska oprema i rekviziti, ali i sve ono što Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije budu ukazali da je potrebno, doprineti da se vojni sportitisti sa budućih takmičenja vraćaju sa još više medalja.

– Posebno bih zahvalio ministru odbrane Aleksandru Vulinu što se nesebično zalaže za razvoj sporta u vojsci, a mi ćemo ga u kompaniji “Mozzart” u tome podržati koliko budemo mogli, znali i umeli – istakao je Popović.

Na poluvremenu današnje utakmice svečano je uručena sportska oprema džudistima iz 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade koji će učestvovati na Svetskom vojnom prvenstvu u džudou koje se u novembru održava u Brazilu.

Tokom susreta ekipa Kopnene vojske i kompanije “Mozzart”, koji je humanitarnog karaktera, organizovano je šutiranje „trojki“, a sva sredstva koja budu prikupljena biće donirana onima kojima je pomoć preko potrebna. Ovog puta, odlučeno je da donacija od 150.000 dinara bude namenjena za pomoć porodici prerano preminulog pripadnika Specijalne brigade Kopnene vojske Željka Strelarca.

Humanitarnoj utakmici u Nišu prisustvovao je i komandant Kopnenene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, predstavnici grada Niša, kao i pripadnici Vojske Srbije iz niškog garnizona.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*