UNS i Muzej Vojvodine produbljuju saradnju

Dugogodišnja saradnja Muzeja Vojvodine i Univerziteta u Novom Sadu učvršćena je potpisivanjem Sporazuma o saradnji. Dokumentom je predviđena zajednička realizacija i organizacija izložbi, edukativnih programa, kao i razvojno-istraživačkih projekata.

Sporazum o saradnji Novosadskog univerziteta i Muzeja Vojvodine omogućiće studentima i gostima da se na lakši način upoznaju sa kulturnim nasleđem te renomirane institucije, a plan je i da se zajedničkim delovanjem unapredi kvalitet naučno-istraživačkog, umetničkog i obrazovnog rada.

„Verujem da ćemo već iduće godine imati dva značajna oblika saradnje, a to su organizovanje izložbe posvećene školovanju srpskih učitelja, a to je istorija od 240 godina, i organizovanje jednog naučnog skupa koji će biti posvećen obeležavanju stogodišnjice prisajedinjenja vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji“, kaže Drago Njegovan, v.d. direktora Muzeja Vojvodine.

„Mi, pored one izvorne misije, koje imamo kao visokoborazovna i naučna institucija, nastojimo da oblikujemo vrhunske intelektualce od naših studenata i mlađih kolega, i smatramo da je veoma važno da imamo priliku da im predstavimo istorijsko nasleđe koje se čuva u našim vodećim institucijama u oblasti kulture“, ističe Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Univerzitet u Novom Sadu već ima zaključene sporazume o saradnji sa našom najstarijom institucijom kulture – Maticom srpskom, kao i sa Galerijom Matice srpske.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*