UNS: Utvrditi ko stoji iza poternice za urednicom „Podrinskih” u Šapcu

Isidore Kovačević (Foto Fejsbuk)

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovao je danas zbog javnog targetiranja novinarke glavne i odgovorne urednice „Podrinskih” Isidore Kovačević i zatražilo je da policija utvrdi ko stoji iza letaka-poternica koju su nepoznate osobe distribuirale u Šapcu.

Veliki broj letaka u kojima piše da je Isidora Kovačević, medijski pokrovitelj batinaša osvanuo je jutros u Šapcu.

„Preko noći neko je stavio na svaki automobil, ubacivao u poštanske sandučiće, lepio po banderama potrenice u kojima piše da je nagrada za moju glavu miran san Šapčana”, kazala je Isidora Kovačević prenosi Beta.

Dodala je da je slučaj prijavila policiji.

„Dala sam izjavu, priložila izveštaj iz hitne pomoći, jer mi je bilo loše od samog pogleda na taj papir. U policiji sam rekla da tražim da se pronađu ne samo oni koji su to delili i štampali, već i nalagodavci tog čina”, rekla je ona.

Istakla je da pretpostavlja da iza napada stoje lokalni aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i da je zbog uređivačke poliktike i izveštavanja „Podrinskih” već prozivana u emisijama lokalnih televizija.

Podsetila je i da je pre dve godine na društvenim mrežama objavljeno da „Podrinske” preko štampanih primeraka novina šire korona virus.

Slučaj je prijavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali nikakvog odgovora do sada nije bilo, dodaje se.

UNS je naveo da će o tom slučaju obavestiti Stalnu radnu grupu za zaštitu novinara i Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*