Uređuju se sportski tereni na Paliću

Radovi na sportskoj infrastrukturi obavljaju se punom parom, iako se kalendarska godina bliži kraju. Privodi se kraju ugradnja klime u Hali sportova, a sportski tereni na Paliću se uveliko sređuju kako bi se u što kraćem roku priveli nameni, na radost brojnih sportista i rekreativaca.

Kako je rečeno sredinom juna ove godine, u fokusu gradske vlasti je rešavanje nagomilanih problema u oblasti sportske infrastrukture, koja je nakon završetka projekta postavljanja reflektora na Gradski stadion i kupovine novog balona za otvoreni bazen u Dudovoj šumi, obezbedila sredstva za rekonstrukciju Hale sportova (radovi na ugradnji klime privode se kraju), kao i sportskih terena u okviru Sportsko rekreativnog centra „Janko Pejanović“ na Paliću.

„Izgradnja novih i sanacija postojećih sportskih terena na Paliću je još jedan od projekata koji je dugo čekao da bude realizovan. Nakon što smo sportske terene vratili u vlasništvo grada, krenuli smo i sa njihovim uređenjem“ – rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice i dodao da se grade novi tereni za rukomet, košarku i dva odbojkaška terena, da će se popravljati dotrajala rasveta kako bi se sportski tereni mogli koristiti i u večernjim časovima.

„Želja nam je da do narednog prvomajskog uranka završimo sve radove i sportske terene predamo na upotrebu sportistima i rekreativcima“ – istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Imovinsko-pravni odnosi u SRC „Janko Pejanović“ na Paliću, zadavali su dosta problema gradskoj vlasti proteklih godina, što je rezultiralo njegovom zapuštenošću. Rešavanjem tog pitanja, stvorili su se uslovi da se tereni obnove do sredine naredne godine, i da park kod Muškog štranda dobije sasvim novi izgled.

„Intezivno smo se borili sa problemom i na kraju smo uspeli da ostvarimo dobar rezultat. Učinićemo sve da do sredine 2018. godine imamo sređene te sportske terene, koje svi pamtimo iz ranijih vremena. Nadamo se da ćemo uspešno završiti i ovaj projekat u Omladinskom parku na Paliću“ – istakao je gradonačelnik Laban.

Pored samih terena biće uređene i tribine koje su kao i druga infrastruktura u tom delu Palića poslednje dve decenije prepušteni sami sebi i neretko izazivali negativne komentare kako domaćeg stanovništva tako i svih onih koji su bili gosti Palića.

Po rečima gradonačelnika, za rekonstrukciju sportskih objekata samo u ovoj godini izdvojeno je preko milion evra. Od većih projekata u narednoj godini izdvajaju se izgradnja atletske staze na Gradskom stadionu, koja će biti urađena na proleće, dok je za drugi deo godine najavljeno i pokrivanje klizališta. Biće nastavljeni i radovi na rekonstrukciji Hale sportova i Gradskog stadiona, ali i drugih terena po subotičkim mesnim zajednicama.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*