Uslovne kazne napadačima koji su Iliju Vučevića pretukli zbog ljubičaste torbe

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo dogovor o sporazumnom priznanju krivice sa osumnjičenima S.K. (26) i N.J. (26) za nanošenje teških telesnih povreda Iliji Vučeviću (30), a kao otežavajuća okolnost u presudi tužilaštvo je navelo da je počinjen zločin iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije.

Foto: Freeimages/Janson Morison

Nasilnik koji je tukao Vučevića, dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom praćenja od tri godine za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa nasilničkim ponašanjem, dok je drugi koji nije učestvovao u prebijanju, već ga je vređao, osuđen na osam meseci uslovne kazne sa rokom praćenja od dve godine za nasilničko ponašanje, objavio je „Blic“.

Obojici im se na teret kao otežavajuća okolnost stavlja član 54a Krivičnog zakonika koji definiše da je u pitanju zločin iz mržnje, u ovom slučaju prema pripadnicima LGBT populacije.

Pretučen zbog ljubičaste torbe za psa

Ilija Vučević pretučen je noćas jedan sat posle ponoći usred picerije Trg u Beogradu samo zato što su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa.

izvor DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*