Uspešno izvedena vežba „Tisa 2021“

Na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela, jedinice Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile realizovale su vežbu „Tisa 2021“, u okviru koje su uvežbavane složene radnje i postupci prilikom izvođenja napadne operacije na kopnu i vodi.
Završnom segmentu višednevne vežbe danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, i tom prilikom se uverio u visok nivo sadejstva i osposobljenosti vežbajućih jedinica za realizaciju napadne operacije u sadejstvu raznorodnih sastava Kopnene vojske.
Na vežbi  je učestvovalo više od 350 pripadnika Vojske Srbije sa oko 90 borbenih i neborbenih vozila, inžinjerijskih sredstava, brodova i drugih plovnih objekata.
Glavninu snaga činile su mehanizovane i oklopne jedinice Prve brigade kopnene vojske, koje su uz vatrenu podršku drugih jedinica prikazale složene borbene radnje prilikom nasilnog prelaska reke, borbe po dubini i gonjenja neprijatelja. Snage u sadejstvu iz sastava Rečne flotile prikazale su mogućnosti za prevoženje borbenih jedinica brodovima i skelama i formiranje pontonskog mosta. Prezentovane su i mogućnosti logističkih jedinica za transport snaga, snabdevanje ubojnim sredstvima, održavanje  i opravku borbenih sredstava, kao i medicinsko zbrinjavanje ranjenih i povređenih.
Uspešna realizacija taktičke vežbe „Tisa 2021“ pokazala je visoku osposobljenost komandi i jedinica Kopnene vojske za planiranje i izvođenje operacija u sadejstvu i realizaciju svih namenskih zadataka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*