Uspešno održana likovna radionica organizovana za učenike osnovnih i srednjih škola

Podgorica – Direktor JU Muzeji i galerije Podgorice Sead Đokaj je u ime ustanove nakon uspešno realizovanih radionica razgovarao sa vajarkom Nadom Kažić o saradnji koja se uspešno odvija duži niz godina, posebno u delu organizovanja upravo radionica ovog tipa koje se osmišljavaju za učenike osnovnih i srednjih škola, i tom prilikom je iskazana želja da navedena saradnja i dalje bude uspešna i produktivna, na obostrano zadovoljstvo.

Upravo, kao rezultat ove saradnje u JU Muzeji i galerije Podgorice su uspešno okončane likovne radionice, koje su bile organizovane za učenike osnovnih i srednjih škola, a okviru aktuelne izložbe poznatog vajara, profesora Milivoja Miška Babovića.

Organizovanjem ovakvih radionica deca počinju negovati naviku da posećuju ustanove kulture i odrastaju uz umetnost. Osim obilaska izložbe deca su imala priliku da rade i oblikuju sa obezbeđenim materijalom – glinom sa našom vajarkom Nadom Kažić koja vodi radionice, uz asistenciju  Selme Đečević, kustosa iz JU Muzeji i galerije Podgorice i mlade umjetnice Jasne Isić.

JU Muzeji i galerije Podgorice je i ranije organizovala ovakve i slične programe,  a svakako da  je namera da se to radi i ubuduće u cilju edukacije najmlađe likovne publike, sa nadom da će upravo oni izrasti  u redovne posetioce JU Muzeji i galerije Podgorice.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*