Uspostavljanje bolje privredne saradnje sa Grenadom

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa ambasadorom Grenade, koji pokriva Srbiju na nerezidencijalnoj osnovi, Olegom Firerom o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje.

Uspostavljanje bolje privredne saradnje sa Grenadom

Sagovornici su ocenili da je neophodno povećati trgovinsku razmenu, kao i privrednu saradnju između dve zemlje, i dogovorili se da se u narednom periodu potpiše memorandum o saradnji između resornih ministarstava Srbije i Grenade kako bi se uspostavila bolja saradnja u oblasti privrede.

Bilateralni odnosi beleže uzlazni trend, a karakterišu ih međusobno razumevanje i interes za dalje unapređenje svih vidova saradnje, navela je Atanasković, koja je ambasadora upoznala sa radom resora kojim rukovodi, posebno sa mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Ministarka je podsetila na to da Srbija sprovodi podsticajnu politiku u skladu sa pravilima Evropske unije, kao i da ima stroga i jasno postavljena pravila i uslove pod kojima privredni subjekti mogu da dobiju različite oblike državne podrške.

Prema njenim rečima, Srbija se, zahvaljujući ekonomskim reformama koje je sprovela u prethodnom periodu, pozicionirala kao jedna od najznačajnijih investicionih destinacija Centralne i Istočne Evrope, stabilnog poslovnog okruženja, sa prepoznatljivim i privlačnim investicionim ambijentom.

Firer je ukazao na to u kojim oblastima može da se ostvari saradnja između dve zemlje, napominjući da je Grenada poznata kao ostrvo začina, da je najveći proizvođač najkvalitetnijih muskatnih oraščića koji se koriste u kozmetici, ali i kakaa, proizvoda od čokolade i ruma.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*