Usvojen plan o beogradskom metrou

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

Plan generalne regulacije podrazumeva da 2030. godine šinski sistem postane dominantan podsistem u javnom prevozu Beograda.

Osim izgradnje metroa, planom je predviđeno širenje tramvajske mreže i „BG voza“.

Radovi na izgradnji Beogradskog metroa počinju 22. novembra na Makiškom polju, najavio je početkom novembra ministar finansija Siniša Mali, nakon potpisivanja ugovora o Projektu izgradnje infrastrukture za metro.

Odbornici su usvojili i Predlog plana detaljne regulacije dela naselja Cerak Vinogradi i Predlog plana detaljne regulacije područja između privredne zone „Autoput“ i aerodroma „Nikola Tesla“, kao i izmene i dopune planova detaljne regulacije koje se odnose na četiri mesne zajednice opština Zvezdara i Voždovac i za potez duž ulica Zemunska – Tošin bunar u Novom Beogradu.

Takođe, usvojen je i Predlog odluke o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine u opštini Savski venac, kao i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski kej, Linijski park – Beograd i ulicu Žorža Klemansoa u opštini Stari grad.

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*