Vanredna situacija proglašena u opštinama Sjenica i Crna Trava

Foto: Beta/Dragan Gojić

Vanredna situacija proglašena je u opštinama Sjenica i Crna Trava zbog snega i jakog vetra, a brojni putevi su neprohodni, prenosi Radiotelevizija Srbija (RTS). Vanredno je i u delovima opština Požega i Arilje, a okovana snegom je i Vlasina.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Problemi i u planinskim delovima svih opština Jablaničkog okruga, pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 37-oro ljudi, dok je na Pešteru jedna osoba nastradala.

Radiotelevizija Srbija prenosi da je dvadesetak planinskih sela u Poljaničkom kraju kod Vranja zbog snežnih nanosa odsečeno od sveta. U nekima nema struje, pa su ekipe elektrodistribucije na terenu, uz vatrogasce i putare. Gotovo 24 sata bio je neprohodan regionalni put Varda-Makovište.

AMSS: Putevi prohodni, oprez zbog poledice u planinskim predelima

Na putevima u Srbiji kolovozi su suvi ili mestimično vlažni, osim u planinskim predelima gde ima snega, ali su sve deonice prohodne, saopštio je jutros Automoto savez Srbije.

Na pojedinim deonicama moguća je poledica, jer jak mraz otežava čišćenje puteva na deonicama gde ima snega, a so na niskim temeparturama nema pravi efekat

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja, dok kamioni na Horgošu na izlaz iz zemlje čekaju 90 minuta, a na Batrovcima 240 minuta, navodi se u saopštenju.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*