Vatrogasna društva sa Ratkovićem

Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, održao je sastanak sa predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) koja deluju na teritoriji grada Sombora.

Domaćin je tokom sastanka istakao da lokalna samouprava ceni tradiciju postojanja DVD u selima i gradu i želi da svako društvo opremi najpotrebnijom opremom.

– Rebalansom budžeta izdvojili smo sredstva za protivpožarnu zaštitu i na vama je da odredite koje su vaše prioritetne potrebe – preneo je Ratković podsetivši da u maju 2017. godine Komisija za utvrđivanje stanja u DVD-vima, posetila sela koja imaju registrovana DVD-va i evidentirala zatečeno stanje u pogledu tehnike i prostorija kojima raspolažu.

Obzirom da dobrovoljna vatrogasna društva, od maja do kraja oktobra, nisu dostavila potrebne podatke o nedostajućoj opremi i druge potrebne podatke, dogovoreno je da to učine u narednih desetak dana kada će biti organizovan novi sastanak.

Prema izveštaju komisije, na teritoriji grada Sombora deluje, odnosno aktivno je 11 društava, od kojih deset u selima i jedno u gradu. Objekti koje koriste vatrogasci su uglavnom u dobrom stanju, ali je opremljenost u pogledu vozila i protivpožarne opreme u relativno lošem stanju.
Kako se navodi, u Bačkom Bregu, Bezdanu, Staparu, Svetozaru Miletiću, Doroslovu i Somboru, vozila su opremljena i registrovana, a u ostalim selima nisu – objavila je komisija.
Izvor: soinfo.org

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*