Večeras počinje Festival u Kuli

Ljubitelji pozorišne umetnosti u narednih osam dana imaće priliku da gledaju najbolja amaterska pozorišna ostvarenja iz Srbije. Na takmičarskom programu će se naći osam predstava, a prve festivalske večeri će nastupiti Kulturni centar Kula, sa pozorišnom predstavom „Rodoljupci“, u režiji Dragana Ostojića, a po tekstu Jovana Sterije Popovića. Predstave se igraju u sali Kulturnog centra Kula, sa početkom u 20 časova.

Promenadni koncert će početi u 18 časova ispred Kulturnog centra u Kuli, a potom će uslediti paljenje festivalske vatre i podizanje na jarbol festivalske zastave. Uoči svečanog otvaranja manifestacije u
Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula u 19 časova će biti otvorena likovna izložba „Tajne bojom odgonetnute“ , koja će trajati tokom ovog pozorišnog događaja. Slike su nastale na prvoj Likovnoj koloniji „Miholjdanski krajolik“.

Festival se održava pod pokroviteljstvom opštine Kula i ministarstva za kulturu i informisanje, a u organizaciji Saveza amatera Srbije,Kulturno-prosvetne zajednice i domaćina Kulturnog centra Kula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*