Velike šanse za nove mere ako se nastavi trend rasta

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
BEOGRAD –

Velike su šanse da u ponedeljak budu predložene nove mere na Kriznom štabu, ako se nastavi trenutni trend rasta broja obolelih od korona virusa, piše “Blic”.

Iako se spekulisalo da su se pojavile prve pukotine u mišljenjima između članova Kriznog štaba iz redova struke međusobno, kao i između njih i predsednika Srbije Aleksandra Vučića s druge strane, „to nije slučaj, i u Kriznom štabu za sada svi razmišljaju na istom tragu“, dodaje beogradski dnevnik.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Uveliko se razmišlja šta ćemo dalje. Znajući Vučića, on sigurno neće podilaziti narodu, već je spreman da predloži zaoštravanje mera. Ako se korona ne stavi pod kontrolu, Vučić je spreman da Kriznom štabu predloži ponovno uvođenje nekih od najoštrijih mera“, kaže izvor “Blica” iz Kriznog štaba.

Vučić je, dodaje taj izvor, od početka imao veliko poverenje u epidemiologa Predraga Kona, pa je tako i u ovom slučaju spreman da prihvati njegove predloge.

Presudno za dalje odlučivanje u ponedeljak biće dalji razvoj sa brojem zaraženih u subotu i u nedelju.

Kada te brojke budu poznate, kao i opšti razvoj situacije, na sednici u ponedeljak biće razmatrano moguće uvođenje novih mere u borbi protiv pandemije u Srbiji, dodaje „Blic“.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*