Veliki značaj investicija u lokalne puteve i infrastrukturu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, prilikom otvaranja rekonstruisanog opštinskog puta OP 15 u Rači, da Vlada želi da građanima obezbedi kvalitetan život u mestu gde su rođeni, a ne da putuju u velike gradove ili odlaze iz zemlje.

Završeni lokalni put, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometara, veoma je važan za stanovnike Rače i okolnih mesta jer povezuje državne puteve u potezu Mali Požarevac–Mladenovac–Topola–Kragujevac–Borci–Rača i Rača–Cerovac.

Momirović je istakao da se trenutno gradi više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što je od strateškog značaja za državu i ekonomiju, ali najviše za ljude koji žive u tim područjima.

Predsednik Opštine Rača Nenad Savković ocenio je da je završetak ovog puta veoma bitan za razvoj te opštine i ostanak mladih na selu.

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koja se zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo–Bodljig, pokraj kojeg žive, nedavno obratila za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu.

Ministar je napomenuo da je put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, u lošem stanju i da, koliko god se ovih godina intenzivno investiralo u putnu infrastrukturu, teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka ulaganja, ali i poručio da će se i ovaj put rekonstruisati.

Tek smo krenuli u veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to dugujemo našim ljudima i u Rači i u celoj državi, što će oni i te kako osetiti. Već se jasno vidi koliko je investicija dovedeno, rekao je Momirović.

Veliki značaj investicija u lokalne puteve i infrastrukturu

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*