Veljović najavio krivičnu prijavu protiv Krivokapića

PODGORICA –

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić podneo krivičnu priijavu protiv bivšeg šefa policije Veselina Veljovića, zbog poziva policiji na neposlušnost, oglasio se aktuelni savetnik crnogorskog predsednika najavom da će i on podneti krivičnu prijavu protiv premijera zbog, zbog, kako je naveo, „lažno prijavljivanje“.

„Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega (Krkvokapića) i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao“, kazao je Veljović za podgoričke Vijesti.

zdravko, krivokapic, permijer, crne, gore

Izvor: EPA-EFE (Christian Bruna)

Predsednik vlade juče je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savetnika crnogorskog predsednika, kojom ga tereti da je izvršio krivično delo „pozivanje na otpor“.

U Obrazloženju Krivokapićeve krivične prijave, u koju su Vijesti imale uvid, premijer je napisao da je Veljović „javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično delo pozivanje na otpor.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića, i odredi mu pritvor do 30 dana, kao i da sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*