Vesić: Investitor u Bloku 37 prihvatio molbu da obustavi radove

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu i povuče mašine i radnike dok u razgovorima ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Vesić je, gostujući u jutarnjem programu TV Studio B, rekao da se, kada je dobio izveštaj inspekcije koja je konstatovala da su svi radovi u bloku 37 urađeni u skladu sa zakonom, sastao sinoć sa predstavnikom austrijske kompanije Durst i preneo mu da je zgrada za koju su dobili građevinsku dozvolu, na osnovu GUP iz 2003. i 2009. godine, neprimereno velikih gabarita za tu lokaciju.

„Potpuno razumem građane koji su protiv toga i da živim u zgradama pored tog placa, isto bih reagovao kao oni. Investitor veoma dobro razume da važeći GUP, koji je usvojen 2016. godine, ne dozvoljava izgradnju tako velike zgrade ni po spratnosti, ni po gabaritu, te je iskoristio pravo koje mu daje zakon da ako je proceduru započeo po starom planu, završi je po istom”, rekao je Vesić, preneo je Tanjug.

Vesić je rekao da će lično voditi pregovore sa investitorom i da će, kada bude imao rešenje, pozvati na razgovor predstavnike građana kako bi bili upoznati sa dogovorom.

Vesić je istakao da će razgovarati sa građanima koji žive u Bloku 37 i koji su opravdano uznemireni, ali da neće da razgovara sa političkim prevarantima koji su bili deo vlasti koja je usvojila urbanistički plan koji je dozvolio tu monstrum zgradu, a koji su pokušali da se okoriste od ovog protesta.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*