Vesić: Moguće zaključavanje Beograda, žurke se iz prestoničkih klubova preselile u Novi Sad

Foto: 021

Sve se čini da Beograd ne ode u karantin zbog velikog broja zaraženih virusom korona, ali će morati da se primene drastičnije mere, ukoliko se situacija pogorša, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

Foto: 021
Ne bih spekulisao sa tim da li će Beograd ići u karantin ili ne. Mi sve činimo da Beograd ne ide u karantin, činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti„, rekao je Vesić za TV Prva i dodao da uvek postoji mogućnost da se, ukoliko se situacija pogorša, primene drastičnije mere.
Na navode da je jedna od tih drastičnijih mera „zaključavanje“ Beograda od 23 sata uveče do sedam časova ujutru, Vesić kaže da je to možda moguće samo pod uslovom da se situacija ne poboljša. Prema njegovim rečima, umesto žurki po klubovima, sada se posle 23 sata prave privatne žurke, organizovano se iz Beograda posle 22 sata ide u Novi Sad na žurke.
Zamenik gradonačelnika je rekao da deo mlade populacije očigledno ne razume u kakvoj se opasnosti nalazi i da je bio u jednoj od bolnica u kojoj je video ljude od 20 godina koji su u teškoj situaciji.
Ne mogu da shvatim da ne mogu da razumeju da su i oni izloženi. I pored apela i dalje imate ljude koji organizuju žurke kao da se ništa ne dešava. Za takve ljude nemate drugog načina osim oštre sankcije, jer je očigledno to jedini jezik koji oni razumeju„, rekao je Vesić.
Vesić je rekao da su beogradske bolnice pune i da su popunjeni svi kapaciteti, jer pored građana Beograda, u njih se upućuju skoro svi teži slučajevi iz Srbije.
Autor: Tanjug, TV Prva

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*