Vesić: Od uvođenja kovid propusnica tri puta više dnevno vakcinisanih

Vakcinacija vakcina gripfoto:Stefana Savic

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je u Beogradu procenat vakcinisanih protiv korona virusa prešao 60 odsto punoletnog stanovništva, a da je potrebno da se vakciniše još 15 odsto građana da bi bilo moguće ukidanje protivepidemijskih mera.

Vesić je za RTS rekao da je procenat vakcinisanih na dnevnom nivou povećan više od tri puta nakon uvođenja kovid propusnica za ulazak u ugostiteljske objekte posle 22.00 sata, ali da i dalje postoji „neverovatna propaganda“ protiv vakcinacije, koja je dovela i do toga da jedan pacijent jutros napadne nožem lekara hitne pomoći koji je od njega zatražio da stavi masku pre ulaska u vozilo.

„Mi kao država moramo da se pozabavimo tom neverovatnom propagandom. Strašno je da dođete ispred kuće (Predraga) Kona i (Branislava) Tiodorovića u Nišu i da vičete ‘ustaša’“, rekao je Vesić.

On je naveo da je u Beogradu broj vakcinisanih prvom dozom vakcine protiv korona virusa prešao 832.000, da je drugu dozu primilo više od 800.000 ljudi, a treću oko 250.000.

„Prekjuče je vakcinisano 7.716 građana, a pre tri, četiri nedelje smo imali oko 2.000 vakcinisanih dnevno. Na povećanje broja vakcinisanih su uticale ne samo kovid propusnice već i porast broja zaraženih“, rekao je Vesić.

On je naveo da se većina ugostitelja pridržava mera kojima je predviđeno da posle 22.00 sata gosti moraju imati kovid propusnice, ali da ima i onih koji su skratili radno vreme.

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*