Vetar čupao stabla i skidao krovove

Nezapamćeno nevreme pogodilo je Vlasenicu, orkanski vetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

U naletu vetra oštećena je i elektromreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali struju, ali je tokom jutra i danas većina kvarova sanirana i elektrosnabdevanje je normalizovano, prenose „Nezavisne novine“.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasenica na današnjoj sednici doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na području opštine Vlasenica, zbog nevremena i jakog vetra.

Načelnik opštinskog Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović rekao je Srni da je pričinjena velika šteta na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi.

„Ekipe za procenu štete još su na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo sliku o razmerama ove elementarne nepogode. Javljaju nam se i građani koji prijavljuju štetu na svojim objektima“, naveo je Damljanović.

Kako prenose „Nezavisne novine“, intervenisala je i teritorijalna vatrogasna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.

Za vreme trajanja vanredne situacije građani su dužni da uklone svoja motorna vozila, sa uzbrdica, ispod drveća i drugih potencijalno rizičnih mesta, te da osiguraju predmete na terasama,kao i sve one predmete koji mogu izazvati opasnost, a vozačima se savetuje da bez preke potrebe ne kreću na put, te da koriste zimsku opremu i da brzinu prilagode zimskim uslovima na putevima.

Na građane se apeluje da ne izlaze iz svojih kuća bez preke potrebe, te da se ne izlažu opasnosti popravljajući krovove za vreme trajanja udara vetra.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*