VIDEO: Napravljena najveća pica na svetu – ima 68.000 parčadi

Foto: Pixabay (ilustracija)
„Pizza Hut“ i američki jutjuber Erik „Airrack“ Deker udružili su snage kako bi napravili najveću picuu na svetu, a rezultat je jelo koje zauzima površinu od 1.299 metara kvadratnih.
Američki lanac restorana i kreator videosadržaja morali su da pronađu dovoljno veliki prostor koji bi im pomogao u nameri obaranja Ginisovog rekorda za najveću picu pa im je za to poslužio Kongresni centar u Los Angelesu.
Tako su 18. januara predstavili picuu koja obuhvata 1.299,71 metara kvadratnih, a predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio je da se radi o najvećoj picii ikad napravljenoj.
Da bi izvršili ovaj zadatak, radnici „Pizza Hut“ su prvo stavljali slojeve testa, nanosili paradajz sos, a zatim dodavali prelive. Kada je sve bilo postavljeno, pečeno je u komadima, navodi se u saopštenju lanca restorana.
Ukupno, 6.193 kilograma testa, 2.243 kilograma pelata, više od 3.991 kilograma sira i otprilike 630.496 komada kobasice otišlo je u pravljenje picee koja obara rekord.
„Pizza Hut“ je navodno odlučio da napravi najveću pizzu na svetu kako bi proslavio ponovno lansiranje svog „Big New Yorkera“, stavke na meniju koji je lanac restorana nudio 1990-ih.
Takođe, naveli su da će 68.000 parčadi najveće pice na svetu biti donirano javnim kuhinjama.

IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*