„Vijesti“: Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

"Vijesti": Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

„Vijesti“: Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji – Copyright E-Stock/Petar Jovanović

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za desetak dana ide u prvu zvaničnu posetu Srbiji, prenosi televizija Vijesti.

Vijesti dodaju da je srpska premijerka Ana Brnabić uputila poziv Krivokapiću da poseti Srbiju i da ga je on prihvatio, a načelno je dogovoreno da poseta bude 2. i 3. novembra, saopšteno je toj televiziji iz kabineta premijera Crne Gore.

Kažu da će poseta biti realizovana u duhu dobrosusedskih odnosa, sa ciljem intenziviranja saradnje između dve zemlje, koja će „dati zamajac boljim i sadžajnijim odnosima, koji nesumnjivo priliče Crnoj Gori i Srbiji, naročito u kontekstu istorijskih veza i zajedničke evropske budućnosti.“

Navodi se i da se Krivokapić već jednom kratko susreo sa Brnabić kada je ona u Podgoricu donela srpsku donaciju vakcina protiv koronavirusa.

Agenda posete Krivokapića još nije usaglašena, pa se ne zna da li će se on sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako se navodi, jedna od tema koja će se sigurno otvoriti tokom posete je i pitanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori pošto je prethodna Vlada proterala Vladimira Božovića zbog izjave o Podgoričkoj skupštini, a Krivokapićeva Vlada nije povukla tu odluku .

 

 

IZVOR:EURONEWS.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*