Vijesti: Uhapšen odbegli pripadnik kavačkog klana na Kosovu

(Foto Pixabay)

Odbegli pripadnik kavačkog klana Srđo Jurišević uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu škaljarca Nikole Stanišića na Kosovu, pišu podgoričke Vijesti.

Iz Uprave policije (UP) Crne Gore saopšteno je da je Jurišević uhapšen na Kosovu, nakon višemesečne intezivne i kontinuirane razmene operativnih podataka „sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova, a u okviru ciljane potrage“.

„On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom. S.J. je u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe. On je lišen slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela teško ubistvo“, saopštili su iz crnogorske policije.

Precizirali su da Juriševića sumnjiče da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića, navode Vijesti.

„Da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog dela nakon što je N.S. lišen života“, kažu iz UP.

KoSSevje ranije danas preneo da je Kosovska policija u saopštenju objavila da je njihova patrola u Gnjilanu zaustavila Srbina sa Kosova – S. J. (42), koji je zatim i uhapšen na osnovu poternice Crne Gore.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*