Vikend donosi novi talas gužvi

Vikend donosi novi talas gužvi na graničnom prelazu Horgoš. Zbog Božićnih praznika u Zapadnoj Evropi, ovog vikenda se očekuju veća zadržavanja na ovom prelazu, tako da se savetuje dobro informisanje i korišćenje alternativnih prelaza.

Carinska služba i granična policija na Horgošu spremno su dočekali pretposlednji talas u 2017. godini. Putnici su ovog popodneva i večeri bili prijatno iznenađeni zadržavanjima do sat vremena. Što ne znači da se situacija tokom noći ili sutra neće promeniti jer mnogo toga zavisi i od rada mađarskih graničnih organa, piše RTV.

„Očekuje se da tokom vikenda na ulazu u Republiku Srbiju na Graničnom prelazu Horgoš bude gužva. I ovaj vikend i sledeći vikend“- poručuje zamenik komandira stanice Granične policije Horgoš Draženko Tomić.

Kako piše RTV, da bi uštedeli vreme i sebi i drugima, ne pravite carinske prekršaje. Ukoliko nosite više od 10.000 evra prijavite ih carinskom službeniku, dok u zemlju bez carinjenja možete uneti potrepštine za domaćinstvo u vrednosti do 100 evra.

„Pored maksimalnog broja angažovanih carinskih službenika, na graničnim prelazima su angažovani službenici odseka za suzbijanje krijumčarenja koji rade svoje redovne kontrolne poslove, kako na ulazu tako i na izlazu iz Republike Srbije“ – napominje službenik Uprave carina na GP Horgoš Vladimir Vrcelj.

Pre polaska na put informišite se o vremenu zadržavanja kako na ovom, tako i na alternativnim prelazima Kelebija, Bački Vinogradi, Horgoš 2 i Đala. Za zadržavanja na srpskoj strani posetite Auto-moto saveza, a za zadržavanja na mađarskoj sajt njihove policije www.police.hu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*