Više fudbalera i članova stručnog štaba Vojvodine inficiran koronavirusom

Za danas je bilo planirano da se okupe fudbaleri Vojvodine, čime bi i zvanično počele pripreme za prolećni nastavak prvenstva.
2
Foto: J. Grlić

Međutim, zbog činjenice da je veći broj igrača i članova stručnog štaba inficiran korona virusom, predviđene aktivnosti neće moći da budu sprovedene na željeni način, pa se očekuje da prvi treninzi budu održani tek sredinom ove sedmice.

– Imamo problem s većim brojem infekcija naših igrača i dela stručnog štaba – rekao je dr Borko Vukosav, šef medicinske ekipe u starijem novosadskom superligašu. – Srećom, niko od njih nema ozbiljnije simptome i nalaze se u kućnoj izolaciji, a danas očekujemo da se u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ pojave fudbaleri koji nemaju zdravstvene nedaće i svi oni biće podvrgunti testiranju na kovid 19, a potom će da odrade i obavezne lekarske preglede. Za one koji su zdravi, a kako ne bi gubili dane priprema u praznom hodu, želimo da organizujemo rad, a ostali će im se priključivati kada budu u potpunosti za to spremni.

Po zvaničnom saopštenju iz redova „stare dame“, danas neće biti uobičajene prozivke igrača, niti obraćanja nekog iz rukovodstva kluba. Fudbaleri će, onaj deo ekipe koji ne oseća tegobe, tokom dana da odrade lekarska testiranja i to podeljeni u nekoliko grupa. O tome kada će početi s treninzima, kako je navedeno, javnost će da bude blagovremeno informisana, putem klupskog internet portala, a očekuje se, ipak, da to bude u sredu, 12. januara.


Rivali u Turskoj

Članovi seniorske ekipe iz Srpske Atine odigraće u Beleku četiri duela za koje su potpisani ugovori. Rivali tima trenera Đorđevića biće ruski Nižnji Novgorod (23. januara), poljski SLASK iz Vroclava (26. 1.), ukrajinski Metalist (30. 1.) i bugarska Slavija iz Sofije (3. februara).

Što se omladinaca tiče, njihovi rivali biće U21 timovi Lokomotive iz Moskve (22.1.) i Krasnodara (25.1.), seniorska ekipa ruskog trećeligaša Forte Taganroga (29.1.) i U21 sastav austrijskog Kafenberga (2. februara).


Inače, plan je da Novosađani u svom sportskom centru treniraju do 20, a da se već 21. januara presele u toplije krajeve, gde će da obave udarni deo rada i odigraju nekoliko jakih trening-utakmica. Baza će im biti hotel „Susesi“ u Beleku, u kojem su crveno-beli boravili već više puta i koji im nudi optimalne uslove za boravak, a uz to poseduje i odlični sportski centar, u kojem će učenici trenera Slavoljuba Đorđevića imati izvanredne uslove za nesmetani rad.

Sa seniorskom ekipom na pripreme će da putuju i članovi omladinske ekipe (do 21 godine), koji će takođe na obalama Sredozemnog mora, ali u delu Antalije – Lari, odraditi pripreme za proleće i odigrati nekoliko jakih susreta.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*