Više od 21.000 građana na pregledima širom Srbije

ILUSTRACIJA
NOVI SAD –

Decembarski ciklus besplatnih preventivnih pregleda obavljen je u više od dve stotine zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, a pacijenti su mogli da urade tumor markere, kardiološke preglede i urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena. Ukupno 21.439 građana danas je obavilo preglede.

Ovo je bila 17. akcija po redu, u okviru koje je do sada pregledano blizu 375.000 građana, a kod više hiljada njih otkriveno je ozbiljno oboljenje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

ILUSTRACIJA

I u ovom ciklusu besplatnih preventivnih pregleda, odziv pacijenata bio je izuzetno dobar. Kao naveću prednost tih pregleda navode brzinu dolaska na red i brzinu dobijanja rezultata.

U Novom Sadu besplatni preventivni pregledi obavljani su u Kliničkom centru Vojvodine i Domu zdravlja na Limanu.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je da veliki odziv i interesovanje građana za akciju preventivnih pregleda predstavlja jasnu i nedvosmislenu potvrdu značaja ove akcije ali i podrške aktivnostima Ministarstva zdravlja usmerenih ka prevenciji kao osnovi očuvanja zdravlja.

„Ministarstvo zdravlja zahvaljuje svim građanima na učešću i podršci akciji besplatnih preventivnih pregleda, koji će, usled velikog interesovanja, biti nastavljeni i u 2020. godini. Takođe, moram da naglasim i veliku posvećenost i izuzetan trud zdravstvenih radnika koji su i danas bili na svojim radnim mestima, i učinili sve da građani brzo i efikasno obave preglede“, istakao je ministar Lončar.

IZVOR:RTV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*