Više od 26 miliona dinara za samozapošljavanje u Sremskom okrugu

Autor: minrzs.gov.rs

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić uručila je danas u Sremskoj Mitrovici ugovore za subvencije za samozapošljavanje, za šta je država izdvojila više od 26 miliona dinara.

Kisić je tom prilikom istakla da Vlada Srbije teži smanjenju stope nezaposlenosti i da su u tom cilju dodeljene subvencije, zahvaljujući kojima će građani dobiti priliku da se zaposle i pokrenu sopstvene biznise, a koje će koristiti 88 nezaposlenih lica, od kojih su 4 osobe sa invaliditetom.

Verujem u to da ćete uskoro i sami zapošljavati nove ljude i postati uspešni preduzetnici, poručila je Kisić i svima poželela uspeh u daljem radu.

Ministarka je naglasila da su raspisani i novi pozivi za mere aktivne politike zapošljavanja – javni radovi, subvencije za samozapošljavanje i subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u opštinama Šid, Stara Pazova i Inđija, za koje je izdvojeno 20 miliona dinara.

Veliki je uspeh to što smo na nivou zemlje uspeli stopu nezaposlenosti da održimo na jednocifrenom broju, što smo sačuvali radna mesta u najtežim uslovima i u vreme pandemije, a ovaj okrug i grad u tome beleže još veći uspeh, na koji smo beskrajno ponosni, istakla je ministarka.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je istakao da se dodelom ovih subvencija potvrđuje posvećenost politici zapošljavanja Vlade Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, NSZ-a i lokalnih samouprava.

Verujem u to da su svi, koji su se ohrabrili da uđu u preduzetničke vode, izabrali pravu poslovnu ideju koja će omogućiti održivost poslovanja. U NSZ-u imate stalnog partnera, i sada i u budućnosti, a očekujemo da će i naredne godine neko od vas doći da podnese i zahteve za zapošljavanje novih lica, naveo je Martinović.

On je napomenuo da je ove godine podneto približno 8.300 zahteva nezaposlenih lica koji žele da pokrenu svoj biznis, što dokazuje da su ovakvi podsticaji veoma značajni.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obišla je i fabriku „Metalfer Stil Mil“ u Sremskoj Mitrovici koja je uspešno iskoristila programe i mere aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje, kao što su Stručna praksa i „Moja prva plata“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*