Vlada Crne Gore dobila pismo Patrijarha: Krivokapić ne ignoriše Porfirija

Vlada Crne Gore potvrdila je danas da je 4. januara dobila pismo patrijarha srpskog Porfirija o usaglašavanju Temeljnog ugovora i da će na njega, kako navode, blagovremeno odgovoriti već naredne sedmice.

„Kako je prva postpraznična radna nedelja započela juče, Vlada uverava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila“, navodi se u vladinom saopštenju, preneli su podgorički mediji.

 

Odgovor na konkretno pismo patrijarha SPC, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, Vlada će, kažu, uputiti početkom naredne sedmice, u, kako navode, cilju postizanja željene saglasnosti, na obostrano zadovoljstvo.

Iz Vlade dodaju da su se oglasili ovim saopštenjem zbog, kako kažu, tendencioznih tvrdnji i dezinformacija plasiranih u medijima, da premijer Zdravko Krivokapić „ignoriše“ pismo patrijarha Porfirija, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora.

Crnogorski premijer nedavno je izjavio da je spreman da sutra potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali da to, kako je naveo, zavisi isključivo od Sinoda SPC.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*