VLADA USVOJILA UREDBU O PROGRAMU „MOJA PRVA PLATA“ Za zapošljavanje mladih 2 milijarde dinara

Vlada Repubike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, za čiju će se realizaciji u 2020. i 2021. godini obezbediti sredstva u iznosu od dve milijarde dinara.

 

Ovim programom stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i njihovo zapošljavanje. Država će za deset hiljada mladih ljudi, koji su završili srednje škole i fakultete, pokrivati deo troškova njihove plate i time ih motivisati za pronalaženje prvog posla, a poslodavcima olakšati odluku da ih zaposle. Sredstva će biti prosleđena Nacionalnoj službi za zapošljavanje, koja sprovodi Program.

 

Nove mere, koje su danas usvojene, rezultat su sastanka koji je održala premijerka Brnabić u Vladi Srbije sa privrednicima, predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem.

 

Članovi vlade doneli su odluku da se Republici Liban uputi 100.000 evra novčane pomoći radi otklanjanja posledica nastalih nakon razorne ekspolozije u luci “ Bejrut“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*