Vlatko Stefanovski na „Tamburica festu 2020“

РТВ(Мартин Мартинов)
NOVI SAD –

Vlatko Stefanovski, čuveni makedonski gitarista, nastupiće na ovogodišnjem „Tamburica festu 2020“, koji će biti održan od 21. do 23. avgusta na Trgu slobode u Novom Sadu.

Legendarni virtuoz na gitari, čuven po jedinstvenom izrazu u negovanju tradicionalnih makedonskih ritmova i arija u fjužn muzici, džez roku, roku… predstaviće se sa svojim novim, podmlađenim sastavom, „VS trio“ na celovečernjem koncertu u revijalnom delu festivalskog programa.

RTV(Martin Martinov)

„To je moj treći trio, imamo svežu krv u ritam sekciji u kojoj je mladi, dvadesetdvogodišnji basista Ivan Kukić i moj sin Jan za bubnjevima. Upravo završavamo snimanje novog albuma na kojem će biti devet numera, pa ćemo predstaviti i neku od njih“, kaže Stefanovski.

Na 13. po redu tradicionalnoj manifestaciji sa epitetom zvanično najboljeg festivala etno muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji, Stefanovski će u nekoliko numera nastupiti zajedno sa čuvenim vojvođanskim tamburašima.

„U Vojvodini ima mnogo sjajnih tamburaša i lako ćemo se dogovoriti koje ćemo kompozicije zajednički predstaviti publici. Jer, imamo materijal koji svi znaju i biće nam dovoljna jedna proba. Verujem da će biti super. Festival se održava krajem leta, svet je preplanuo i ima malo viška energije pa ćemo publici ćemo dati sve što imamo i umemo. Sve smo bolji i bolji“, rekao je Stefanovski.

Danilo Ninković, muzički urednik „Tamburica festa 2020“, naglasio je da je organizatorima festivala velika čast što će ugostiti jednog od najboljih svetskih gitarista.

„Specifičnost nastupa Vlatka Stefanovskog ogledaće se u muziciranju nekoliko njegovih numera u pratnji tamburaškog orkestra, što će biti prvi put. U toj jedinstvenoj premijeri tambura će pokazati svoju univerzalnost što se tiče žanra i svega ostalog. Publika će svakako uživati u nastupu jednog takvog vrhunskog gitariste uz tamburaše“, rekao je Ninković.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*