Vođa „revolucije trobojki“: Policajci u Crnoj Gori misle isto što i mi ali čuvaju „koru leba“

(AP Photo/Darko Vojinovic)
BEOGRAD –

U policiji Crne Gore mnogi misle isto što i mi, ali čuvaju „koru leba“, kaže Milivoje Brković Brdža, koji je pre dva dana pušten na slobodu nakon što je proveo 72 sata u pritvoru zbog toga što je sa još 10 muškaraca nacrtao trobojku na pasareli u Podgorici i sprečavao policiju i komunalce da je uklone.

Brković, kojeg vršnjacu zovu „vođom revolucije trobojki“ u Crnoj Gori, rekao je za „Politiku“ da su oni na taj zadatak došli sa suzavcem i šok bombama i poručio da će ih on i njegovi drugovi pobediti kućnim vaspitanjem i osmesima.


(AP Photo/Darko Vojinovic)

„Mnogi u policiji misle isto što i mi, ali čuvaju, narod bi rekao, koru leba. I neka čuvaju. Oni su naša braća. Mi se borimo i za njihovu slobodu. Jedina razlika za sada među nama jeste to što oni mesečno primaju bednih 350 evra, a mi smo uglavnom nezaposleni. Tako valjda treba, ali u drugačijoj Crnoj Gori biće bolje i njima i nama“, smatra Brković.

Brković je naveo da njegovi drugovi i on „podgoričku gospodu još jednom javno pozivaju na mirna, dostojanstvena okupljanja, potkovana kućnim vaspitanjem, koja neće dozvoliti aktuelnom režimu – a to mu jeste cilj – da zavede vanredno stanje i zabrani bilo koju vrstu okupljanja“.

„Moramo biti mudri, a to nije kukavičluk. Biti mudar znači nadigrati ih kreativnošću i osmesima. Na to nemaju odgovor. Oni su na našem primeru pokušali da disciplinuju narod što s molitvom šeta gradovima Crne Gore, ali im nije niti će im to poći za rukom. Podgorička gospoda će biti primer pravoslavnom svetu kako se nenasilnim otporom urušava jedan kriminogeni sistem“, poručio je Brković.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*