Vojska Srbije već intervenisala u Šidu, meštani odahnuli

MOD

Vojska Srbije stigla je u Šid kako bi preventivno kontrolisala tri centra sa skoro 2.000 migranata. Noćas je već intervenisala i 18 migranata vratrila u prihvatni centar.

MOD

Oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno je u tri prihvatna centra – „Adaševci“, „Principovac“ i „Šid – Stanica“. U tim centrima boravi oko 1.900 migiranata iz 18 zemalja. Problem za lokalno stanovništvo su, kažu, neregistrovani migranti koji borave na otvorenom.

Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid rekao je da je od jutros na tom području daleko stabilnije i da su pripadnici vojne policije noćas vratili 18 lica u prihvatne centre.

– Situacija od kad su pripadnici Vojske Srbije zauzeli svoje položaje je daleko stabilnija. U toku noći je došlo do privođenja, vraćanja 18 lica u prihvatne centre, što je daleko bezbjednije nego svih dana prethodno – rekao je Semenović.

Naveo je da se građani šidske opštine zahvaljuju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a posebno Vojsci koja je svojim delovanjem i radom u ovom trenutku i brzom intrevencijom sprečila svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odluku o slanju Vojske u Šid doneo na osnovu bezbednosnih procena i zahteva građana.

Vojnici će se smijenjivati u tri sjene na punktovima ispred prihvatnih centara.

Najveći problem u šidskoj opštini prave neregistrovani migranti koje su meštani zaticali, ne samo u svojim dvorištima, nego i šumama i na njivama, u voćnjacima, zbog čega su se osećali nebezbedno i tražili pomoć države.

Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mere radi realizacije dodeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*