Vožen Zlatiborski reli, na startu 29 posada

РТВ (Јан Вало)
ZLATIBOR –

Zlatiborski reli koji je vožen na ovoj planini prvi je u Evropi koji je organizovan od izbijanja epidemije korona virusa i reč je o takmičenju koje se boduje za Nacionalni šampionat i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

Na ceremonijalnom startu pojavilo se 29 posada iz Srbije i Bugarske, ali su brojni pehovi i izletanja sa staze doveli do toga da mali broj završi takmičenje do kraja. U svakom slučaju ljubitelji automobilizma i avantura su uživali.

RTV (Jan Valo)

Samo godinu dana bavljenja automobilizmom, a već uspešan i sa medaljama i prvak Srbije Lazar Milovanović osvojio je prvo mesto. Na ovoj stazi posada Milovanović Golić je prvi put, ali su zadovoljni pobedom.

Aktuelni šampion u reliju koji je branio ovu titulu Aleksandar Dučić iz užičkog tima nije imao sreće pa je sa staze izleteo odmah nakon starta prvog brzinskog ispita. Iste sudbina zadesila je i posadu valjevskog tima Avako.

Neobično je da se u jednoj posadi nađe bračni par. Nenad i Tatjana u automobilizmu su više od 30 godina i kažu da im je ova trka bila veliki izazov. Obezbedili su plasman za nacionalni šampionat.

Voženo je šest brzinskih ispita na dve različite lokacije ukupne dužine 58,32 kilometra. Organizatori su zadovoljni i veruju da će ovaj reli postati tradicionalan.

„Mi smo zadovoljni, ja verujem da će ovaj reli psotati tradicionalan verujem da su i učesnici zadovoljni i verujem da će naredne godine biti još više učesnika“, rekao je za Tanjug Aleksandar Zarić, jedan od organizatora Prvog Zlatiborskog relija.

Svi učesnici ovog relija složili su se da je staza izuzetno teška i zahtevna, bilo je kiše, ali kažu da će sigurno doći i sledeće godine.

Na ceremonijalnom startu je bilo 29 posada iz Srbije i Bugarske, 21 je prošla kroz cilj. Inače za ovaj reli vladalo je veliko interesovanje u regionu, ali su novih procedura zbog korona virusa mnoge posade odustale.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*