Vrednost bitkoina naglo pala nakon što ga je El Salvador usvojio kao valutu

Vrednost bitkoina je dramatično pala u utorak kada je El Salvador usvojio najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji kao zakonsko sredstvo plaćanja.

 

Vrednost bitkoina naglo pala nakon što ga je El Salvador usvojio kao valutu

Foto: Pixabay
Bitkoin je na jutarnjem trgovanju pao za čak 16 odsto spustivši se ispod nivoa od 43.000 dolara, nakon čega je tokom dana blago smanjio minus na oko 9,5 odsto i trgovao se na 46.892,04 dolara, prema podacima sa platforme KoinMetriks.
Eter je potonuo za 12 odsto na 3.441,21 dolara, izveštava CNBC.
Na platfomama za trgovanje MikroStratedži i Koinbejz takođe je registrovan pad cene od oko devet odnosno četiri odsto, respektivno. Korisnici Koinbejza su doživljavali u utorak ujutro odlaganje ili otkazivanje transakcija u „većoj meri“, objavila je ova kompanija na Tviteru, dodajući da su ti problemi rešeni do popodnevnih sati.
Slične probleme imali su i korisnici na kriptoberzama Kraken i Gemini.
El Salvador je na dan kada je uveo bitkoin kao zvanično sredstvo plaćanja privremeno onemogućio korišćenje državne aplikacije digitalnog novčanika Ćivo, kako bi povećao kapacitet servera, što je sprečavalo nove korisnike da ga instaliraju, objavio je salvadorski predsednik Najib Bukele u tvitu.
Na bilo koji podatak koji korisnici pokušaju da unesu u ovom trenutku sistem će odgovoriti porukom ‘eror’„, naveo je on.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*