Vučević: Blokada ulica je teror manjine nad većinom

U Novom Sadu danas nema blokade ulica kaže gradonačelnik tog grada Miloš Vučević i ističe da svi imaju pravo da protestuju u skladu sa zakonom, ali da je blokada ulica u Srbiji prethodnih dana „teror manjine nad većinom“.

Prema njegovim rečima, mnogi prethodnih dana nisu mogli decu da odvedu u vrtić, da stignu do lekara, a bilo je i fizičkih incidenata kao što je napad na Božidara Milića, prenosi RTV.

„U Novom Sadu danas nema blokiranja ulice, kao juče u popodnevnim satima. To nije klasična blokada to je terora manjine nad većinom. Imate sedam, osam pametnjakovića koji misle da su dovoljno hrabri i mudri da blokiraju život u jednom gradu“, rekao je Vučević za Tv Prva.

On je rekao da je licemerno da danas podržavaju proteste oni koji su povećali akcize za 54 odsto.

„Za vreme političke vladavine onih koji podržavaju i organizuju proteste došlo do povećanja akciza za 54 odsto. Ukazom Borisa Tadića od 2009. godine sa 27 dinara akciza su povećana za 54 odsto. Nije ova vlada podigla za dinar akcize za gorivo“, naglasio je Vučević.

Kako prenosi RTV, on je rekao da niko građanima ne osporava pravo da iskažu svoj stav, da protestuje, da izrazi nezadovoljstvo, ali u skladu sa zakonom i da ne mogu da remete život drugih građana.

„Krajnje je vreme da sve državne institucije reaguju, da oni koji krše zakon budu sankcionisani, a ko god želi političke stavove da izražava u skladu sa zakonom, ne sme mu faliti dlaka sa glave“, zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*