Vučević najavio ozelenjavanje Novog Sada

RTV
NOVI SAD –

Novi Sad je sistemski i stručno ušao u projekat revitalizacije i izgradnje u Limanskom parku a izgradnjom moderne saobraćajnice stvoreni su uslovi za kvalitetniji putnički i teretni saobraćaj, pri čemu će i pešaci biti bezbedniji, rekao je između ostalog za RTV gradonačelnik Miloš Vučević.

RTV

Objašnjavajući koncept radova u Limanskom parku Vučević je u emisiji „Grad i mi“ rekao da je sve urađeno po savetima struke i da će to biti prostor u kojem će svi rado boraviti.

Odgovarajući na kritike da je reč o suvišnom betoniranju i uskraćivanju ionako malo zelenila u gradu koji zagovaraju pojedine interesne grupe, gradonačelnik je rekao da se uglavnom bune „politički organizovani“ koji nemaju argumenata za to.

On je naveo primer buduće poslastičarnice od 300 kvadrata i rekao da je objekte slične namene viđao po evropskim metropolama napominjući da će taj objekat biti među najposećenijima.

„Neće to biti ni kafana, diskoteka, klub ili prodavnica brze hrane već ugodno mesto za sve članove porodice. Taj objekat zauzeće samo 0,3 procenata površine parka i biće veoma prijatno mesto pa će oni koji kritikuju sada biti česti gosti“, kazao je on.

Novembar će biti mesec ozelenjavanja, kada će više od 300 stabala biti zasađeno u Limanskom parku, istakao je Vučević i dodao da posle toga sledi i pošumljavanje oboda grada .

Kada je reč o izgradnji garaža na Novom naselju, i protestu sugrađana iz Bulevara Bate Brkića, Vučević kaže da je postignut dogovor sa stanarima, i da će se graditi podzemna garaža visine do metar i po, sa dosta zelenih površina. Postigli smo rešenje na obostrano zadovoljstvo , rekao je.

Govoreći o planovima za izgradnju novog stadiona, Vučević je rekao da će u njega biti uloženo oko 25 miliona evra te da će grad promeiti urbanističke uslove i da će se do kraja godine uraditi projekat kako bi moglo da se konkuriše kod Kancelarije za javna ulaganja.

Biće proširena i ulica Dimitrija Tucovića tako da će i to doprineti urednijem saobraćaju oko stadiona, rekao je između ostalog gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*